honlapkészítés

A honlapkészítés folyamata

Mint minden produktív folyamatot, úgy a honlapkészítés menetét is optimalizálni kell. Olvassa el, hogy hogyan készül egy keresőoptimalizált honlap.

Miután megérkezik a megbízás egy honlap elkészítésére, néhány alapvető fontosságú dolgot mindenképpen egyeztetni kell. Mert a megbízást ajánlatkérés és ajánlat előzi meg, az ilyenkor már tisztázott, hogy milyen honlap készül. Másként kell nekiállni egy blog, vagy egy, az önkifejezést szolgáló honlap elkészítésének, más szempontokat kell figyelembe venni egy vállalkozás honlapjának elkészítésekor, különösen egy webshop esetében.

Ajánlatkérés honlapkészítésre

Szüksége van egy olyan honlapra, amivel növelheti vállalkozása bevételeit, publikálhatja írásait, gondolatait, vagy értékesítheti termékeit? Rövid időn belül elkészítem keresőoptimalizált honlapját. Az alábbi űrlap elküldésével kérheti ajánlatomat.

A honlapkészítés története

Én a kilencvenes évek vége óta foglalkozom honlapkészítéssel. Akkoriban kezdtem, amikor az internet kezdett terjedni Magyarországon is.

Az első honlapok mai szemmel nagyon egyszerűnek tűnnének. Formázatlan szöveg, néhány link, kevés kép. Egyszerű szövegszerkesztőben készültek a kódok, aztán kerültek ki a világhálóra. Sem a dinamikus programozás, sem az adatbázisok nem voltak ismertek, nem voltak stílusfájlok, javascript, csak html kódok.

Honlapkészítés Drupallal

Az új évezred első évében indult el a Drupal, az a rendszer, ami azóta egyik meghatározója lett a honlapkészítésnek.

Mi is a Drupal? Content Management System, azaz CMS, magyarul tartalomkezelő rendszer. Képes kezelni nagy mennyiségű tartalmat, azokat rendszerezi, kategóriákba sorolja. Több is persze ennél, mint más CMS-ek is, hiszen például már az e-kereskedelem kezelésére is alkalmas.

Content Management Framework, azaz CMF, magyarul tartalomkezelő keretrendszer. A Drupal általános tartalomkezelési és rendszerezési sémákat támogat, kielégítve egyéni igényeket is.

Honlapkészítés és keresőoptimalizálás by erdelyik

Honlapokat készítek, keresőoptimalizálással és különböző szövegek írásával foglalkozom. A honlapkészítés a cél, olyan honlapoké, amiket szeret a Google.

Honlapkészítéssel azóta foglalkozom, mióta Magyarországon is elérhető az internet. A honlapkészítés mellett fontosnak gondolom a keresőoptimalizációt (SEO) is, hiszen a honlapoknak dolgozniuk kell. Amikor kezdtem, akkor még notepad-ben kódokat írtam, ami aztán a böngészőben mutatta meg magát. Mindent kézzel formáztunk akkor, nem ismertük a css-t és a javascriptet, azt pedig el sem tudtuk képzelni, hogy a honlap látogatói „visszabeszélhetnek”.

A következő lépést az adatbázisok használata jelentette, egyszerre ismerkedtem a php-val és a MySQL-lel. Aztán a web 2.0 és a közösségi felületek véglegesen megváltoztattak mindent, ami addig az internetet jelentette. Ma már az online felületeken az interaktivitás, a látogatókkal történő kétoldalú kommunikáció az alapvető elvárás, illetve a keresőoptimalizált forrás és tartalom.

Fentiekből tehát következik, hogy elkezdtem keresőoptimalizálással foglalkozni. Nem voltam persze egyedül, nem én fedeztem fel a spanyolviaszt. Amikor a Google, a Yahoo és később a Bing kezdte meghatározni, illetve átformálni a felhasználói szokásokat, egyértelművé vált, hogy csak az a honlap számíthat látogatókra, amelyiket a keresők jó helyen listáznak a találati oldalakon.

Pontosan tudom, hogy a jól optimalizált honlapon együtt van a tartalom és a forma. Jól megírt és jól strukturált szövegek, továbbá jól felépített oldalforrás szükséges ahhoz, hogy a keresők relevánsnak ítéljék meg az oldalt. Figyelni kell tehát arra, hogy a honlapkészítés során használt technológia tartalmazzon minden, a honlap megfelelő működéséhez, gyors eléréséhez szükséges funkciót és figyelni kell a szövegekre.

A szövegeknek persze jóknak kell lenni, ez még közhely. De más szöveg szükséges egy honlaphoz, mint egy publikációhoz, vagy irodalmi szöveghez. Itt a szövegnek önmagában is kommunikálnia kell a keresőrobotokkal. Tartalmaznia kell a fontos kulcsszavakat, azokat megfelelő számban kell használni és a megfelelő helyeken kell őket elhelyezni. Az internetes szöveg ne legyen irodalmi, még akkor sem, ha persze a szövegekre vonatkozó általános szabályokat be kell tartani. Itt azonban nem elvárás a szóismétlések elkerülése, sőt, gyakran ez a cél. Ismételgetni kella kulcsszavakat, persze el kell kerülni a kulcsszóhalmozást.

Arra törekszem, hogy azoknál a honlapoknál, amelyekhez hozzányúlok, a tartalom és a forma egységben legyen. Jól programozott háttérrel jól elkészített szövegek párosuljanak.

Honlapkészítés

Honlapkészítés és keresőoptimalizálás. Arra törekszem, hogy alacsony áron magas minőséget kínáljak, ezért Drupal, Joomla és WordPress CMS-eket használok.