Keresőoptimalizálás

A keresőoptimalizálás (SEO) az az eszköz, amivel növelheti honlapja látogatottságát, vállalkozása forgalmát és bevételét. Honlapja jó találatokat ér el a keresőkben?

Ha a fenti kérdésre a válasz: „nem”, vagy „nem túl jó”, akkor kérem, olvassa el, hogy mit ajánlok arra, hogy honlapja forgalmát növeljem, így közvetve megsokszorozzam vállalkozása bevételeit. A keresőoptimalizálás nem ördöngösség, sokkal inkább egy hasznos üzleti eszköz.

Megvizsgálom honlapja tartalmát, megkeresem a legoptimálisabb kulcsszavakat ahhoz, hogy vállalkozását megtalálják a Google-lal, vagy Bing-gel keresők. A kulcsszavak alapján újraírom a honlap szövegeit. A kulcsszavakat – a keresőoptimalizálás szempontjából - optimális arányban szerepeltetem a szövegekben és elhelyezem azokban a tartalmi elemekben, amelyeket a keresőmotorok elsősorban figyelnek.

A képek honlapon szerepeltetése és beillesztése, illetve annak módja is része a keresőoptimalizálásnak. Ugyan a képből a kereső analitikája nem lát semmit, de ha elhelyezzük azokat, a látogatók számára nem, vagy alig látható beállításokat, amelyek támpontot adnak a robotoknak, akkor akár egy kép is lehet az, ami a honlapra vonzza a látogatót.

Megvizsgálom a honlap struktúráját. A keresőoptimalizáláshoz ebből hasznos következtetéseket lehet levonni arra vonatkozóan, hogy a honlapra látogatók miért azokat az oldalakat nézik, amelyeket, eljutnak-e a kapcsolatfelvételhez, vagy vásárláshoz, ha pedig nem, akkor miért nem. A vizsgálat eredményeképpen átalakítom a honlap struktúráját az optimálisra, úgy igazítom a kapcsolatfelvételt szorgalmazó elemeket, hogy a látogatók könnyűszerrel, szívesen keressék Önnel a kapcsolatot.

Megvizsgálom a honlap technikai hátterét. Fontos, hogy egy honlap szerver-háttere megfelelő legyen, a honlap forrásában szerepeljenek a megfelelő elemek. Fontos az is, hogy a honlap gyorsan töltődjön be a böngészőbe. Ha itt kívánnivalót találok, akkor megoldom ezeket a problémákat.

A keresőoptimalizálás egyik alapja, hogy a honlap és a keresőmotorok között megfelelő együttműködés legyen. Összekapcsolom a honlapot a nagy keresőkkel, elvégzem azokat a beállításokat, amelyek segítik a keresőrobotokat a honlap tartalmának feltérképezésében és indexálásában. Megnézem és beállítom a honlap azon elemeit is, amelyek egyedüli célja a keresőmotorok támogatása.

Ezek csak a legfontosabb dolgok, amiket jól kell alkalmazni egy honlapon ahhoz, hogy az ne csak legyen, de pénzt is hozzon. Ön is ezt szeretné?